Veritas Information Studio
Veritas Information Studio, kuruluşların verilere ilişkin zorluklarını çözmelerine yardımcı olan kapsamlı bir akıllı veri platformudur. Verileri düzenleme ve bilinçli eylemde bulunma gücüyle kuruluşlar, güvenlik endişelerini, yeni düzenlemeleri ve sürekli veri büyümesini ele almaya ve sonuçta verilerinin kontrolünü yeniden kazanmaya hazır olabilirler.
Veritas Information Studio
Veritas Information Studio™ nedir?
Information Studio™, veri merkezlerinizdeki ve depolarınızdaki bilgileri görselleştirmenizi sağlar. Ayrıca, veri merkezlerinizdeki bilgilerin değerini ve önemini anlamanızı sağlar ve depolama, uyumluluk, risk, güvenlik ve keşif gibi birden fazla alanda veri yönetimini iyileştirmek için harekete geçmenizi sağlar.
Uygulama şu gibi sorulara cevap bulmanıza yardımcı olur:
-
Verilerim nerede bulunuyor?
-
Bilgilerimin değeri nedir?
-
Bilginin sahibi kimdir ve kimler tarafından kullanılmaktadır?
-
Bilgilerimin yaşı nedir?
Veritas Information Studio™, Ağ Bağlantılı Depolama (NAS) cihazlarınızda, SharePoint gibi uygulamalarda ve coğrafi konumlardaki bulut depolama depolarında bulunan veriler hakkında istihbarat sağlar. Kuruluşunuzun veri merkezlerinde depolanan bilgileri görselleştirmenize yardımcı olmak için Windows dosya sunucuları, Linux ve UNIX dosya sunucuları, Ağ Bağlantılı Depolama (NAS) cihazları ve bulut hesapları gibi çeşitli içerik kaynaklarından dosya ve klasör meta verilerini toplamanıza olanak tanır.
Veritas Information Studio, mevcut depolama alanını hangi tür verilerin kapladığını anlamanıza ve kapasite gereksinimlerinizi daha verimli bir şekilde planlamanıza yardımcı olabilecek veri türü, yaş, değer ve diğer meta veriyle ilgili bilgiler hakkında size içgörüler sunar. Ayrıca, verilerinizin risk profilini anlamanıza yardımcı olmak için belirli içerik kaynaklarından dosyaların sınıflandırılmasına da olanak tanır.
Gösterge paneli görünümü, aşağıdakileri tanımlamanızı sağlayan çeşitli kutucukları görüntüler:
-
Yönettiğiniz bilginin hacmini hızlı bir şekilde gözden geçirmenize yardımcı olan yapılandırılmış konumlar için toplam dosya hacmi.
-
Eski veya artık kullanılmayan veri setinin büyüklüğü ve sayısı.
-
Kuruluşunuzla hiçbir ilgisi olmayan, birincil dosya sunucularında saklanan ticari olmayan bilgiler.
-
Sahibi olmayan dosyalar. Örneğin, sahip olan hesap Active Directory’den kaldırılmıştır.
-
Veri hacminize en çok katkıda bulunan en önemli konumlar, içerik kaynakları ve paylaşımlar ve klasörler gibi depolar.
-
Dosya sistemlerinizde depolanan ve veri hacmine katkıda bulunan veri türlerinin özeti. Örneğin, .ppt, .docx, .pdf, vb.
-
Oluşturulma, değiştirilme veya son erişim tarihine göre verilerin yaşına göre toplam boyutu.
Information Studio™’nun sağladığı istihbaratı aşağıdaki amaçlar için kullanabilirsiniz:
Information Studio™’nun sağladığı görünürlüğü kullanarak eski, yetim veya ticari olmayan verilerinizi daha ucuz veya ikincil depolama katmanlarına taşıma gibi kararlar alabilirsiniz.
-
Information Studio™ ilginizi çeken veri kümelerini bulmanıza yardımcı olmak için kuruluşunuzdaki bilgilerin konumunu haritalamanıza yardımcı olur. Uygulamanın sağladığı analizler, yakından korunması veya izlenmesi gerekebilecek içerik kaynaklarını belirlemenizi sağlar.
-
Ayrıca öğeleri içeriklerine ve meta verilerine göre sınıflandırmanıza da yardımcı olur.
-
Sunucuları ve paylaşımları devre dışı bırakın – Üzerinde çok az etkinlik olan içerik kaynaklarını belirleyerek, depolama kaynaklarını devre dışı bırakma, taşıma veya yeniden kullanma kararları alabilirsiniz.
-
Eski verileri ele alın – Eski veya artık kullanılmayan bilgileri belirleyerek, bunları silmeye, arşivlemeye veya daha uygun bir depolama katmanına taşımaya karar verebilirsiniz.
-
Ticari olmayan verileri ele alın – MP3’ler ve videolar gibi tipik olmayan ticari kullanıma ait bilgileri belirleyerek, bu tür dosya türlerinin arşivlenmesi veya silinmesi yoluyla depolama kapasitesindeki orantısız yükü hafifletebilirsiniz.
-
Yetim bilgileri ele alın – Geçerli bir Active Directory sahibi olmayan dosyaları belirleyerek yetim bilgileri silebilir veya bir yönetici veya başka bir sorumluyla ilişkilendirebilirsiniz.
-
Akıllı geçişler – Yaşı ve bilgi etkinliğini değerlendirerek, belirli veya ilgili bilgi alt kümelerinin yeni depolama donanımlarına veya bulut sistemlerine geçişini hedefleyebilirsiniz.
-
PST tanımlama ve saklama – Ağda depolanan PST dosyalarını tanımlayarak, bunları birincil depolama alanından kaldırabilirsiniz. İsterseniz, Enterprise Vault’un PST geçiş araç setini kullanarak PST’lerin Veritas Enterprise Vault’a geçişini hızlandırabilirsiniz.
-
Hassas verileri tanımlayın – Hassas verileri ayırt edip konumlandırarak, bunları veri ihlali ve kaybına karşı koruyabilir ve erişilebilirlik denetimi uygulayarak güvence altına alabilirsiniz. Gerekirse, uyumluluk politikanıza göre düzeltme veya saklama kararları alabilirsiniz.
-
eDiscovery koleksiyonlarına odaklanın – Potansiyel koruyucuları verileriyle ilişkilendirmek, hukuk ekiplerinin koleksiyon çabalarını belirli bir konuda yer alan çalışanların sahip olduğu belirli veri alanlarına odaklamalarını sağlar.
-
Öncelikli depolar için gelişmiş koruma – Yüksek düzeyde etkinlik içeren içerik kaynaklarının belirlenmesiyle, yedekleme ekipleri ortamlarındaki alanlara öncelik verirken yedekleme ve kurtarma çabalarına odaklanırken daha iyi bilgi sahibi olur.
-
Potansiyel sahte uygulamaları belirleyin – Dosya sunucularında veya paylaşımlarda anormal derecede yüksek düzeyde etkinlik, sunucuda veya paylaşımda kapatılması gereken sahte bir uygulamanın da işareti olabilir.
-
Bilinen fidye yazılımı uzantılarına sahip dosyaları belirleyin.